RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI - AUTORECENZEAZĂ-TE ONLINE ! VEI BENEFICIA DE ASISTARE ASUPRA COMPLETARII CHESTIONARULUI ȘI INFORMAȚII UTILE! VĂ AȘTEPTĂM CU MARE INTERES LA PUNCTUL DE LUCRU AL RECENSĂMÂNTULUI, AFLAT IN SEDIUL PRIMARIEI COMUNEI PANTELIMON, ÎN SALA DE ȘEDINTE A CONSILIULUI LOCAL PANTELIMON, ÎN INTERVALUL ORAR: - LUNI - VINERI 08:00 – 14:00 - SÂMBATA - DUMINICA 12:00 – 18:00 • PENTRU A TE AUTORECENZA TREBUIE SĂ AI URMĂTOARELE INFORMAȚII DESPRE TOȚI MEMBRII FAMILIEI CU CARE LOCUIESTI ȘI ANUME: - CNP-URILE PENTRU TOȚI MEMBRII FAMILIEI; - LOCUL NAȘTERII, DATA CĂSĂTORIEI DACA ESTE CAZUL; - CARACTERISTICI ETNO-CILTURALE: ETNIE, LIMBA MATERNA, RELIGIE; - CARACTERISTICI EDUCAȚIONALE: CE SISTEM DE ÎNVĂTĂMANT AI TERMINAT ȘI ÎN CE AN, DENUMIREA INSTITUȚIEI DE ÎNVĂTĂMANT ABSOLVITE ȘI LOCALITATEA, DOMENIUL SI SPECIALIZAREA ABSOLVITA (PENTRU STUDII SUPERIOARE); - CARACTERISTICI ECONOMICE: OCUPATIA, ACTIVITATEA LOCULUI DE MUNCA, LOCALIZAREA LOCULUI DE MUNCA; - CARACTERISTICI LOCUINTA: TIPUL DE OCUPARE A LOCUINTEI, SUPRAFATA ACESTEIA. • PENTRU MAI MULTE INFORMATII SI LAMURIRI, NE PUTETI CONTACTA LA NR. DE TELEFON 0724.506.820

Educație și Cultură

Unități de Învătământ
În comună funcționează 3 școli: Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, Scoala Primară Pantelimon de Jos, Școala Primară Runcu și 4 grădinițe cu program normal în satele Pantelimon, Pantelimon de Jos, Nistorești și Runcu. Aceste unități de învățământ cuprind 320 de copii. Cadrele didactice sunt calificate, în total 24 de cadre.

Unități Culturale
În comună funcționează 3 cămine culturale în satele Pantelimon, Pantelimon de Jos și Nistorești. În satul Runcu, Căminul Cultural este în construcție. În aceste cămine se desfășoară activități culturale, distractive și educative. Activitatea culturală este susținută și de Ansamblul Ulmetum, care susține spectacole atât în comună cât și în județ, prin participarea la diferite festivaluri.

Monumente Istorice
Pe teritoriul comunei sunt amplasate următoarele monumente istorice:
În satul Pantelimon
– Monumentul eroilor din primul și a doilea Război Mondial (În parcul Căminului Cultural)
– Monumentul dedicat eroilor satului din primul și al doilea Război Mondial și 6 morminte ale eroilor satului (în curtea bisericii ortodoxe)
În satul Nistorești
– Monumentul dedicat eroilor satului.

Viața Spirituală
În comună există 5 biserici ortodoxe, în fiecare sat al comunei și o biserică romano-catolică în satul Pantelimon de Sus. O atenție deosebită este acordată sărbătoririi hramului bisericilor din satele arondate comunei, precum și tradiția sărbătorilor de iarnă, a celor pascale, a șezătorilor.
Biserica „Sfântul Pantelimon” – Hramul „Sf. Pantelimon” – 27 iulie;
Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” – satul Pantelimon de jos – 6 noiembrie;
Biserica „Sf. Nicolae” – satul Runcu – 6 decembrie;
Biserica „Sf. Nicolae” – satul Nistorești – 6 decembrie;
Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” – Călugăreni – 1 octombrie

Sari la conținut